Allmänna Köpvillkor

Trygg med säker E-handel
Vi på cirkellinser.net använder en av E-handelns säkraste betallösningar som erbjuder dig som kund ett tryggt köp. Betalning sker enkelt och säkert med Payson som samarbetar med VISA, MasterCard, samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar som Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea. Du kan även välja att göra din betalning från ditt Paypal saldo eller via ett kopplat kort till ditt Paypalkonto VISA, Mastercard, Discover eller American Express). Du kan också välja att betala mot faktura med betalalternativet Payson Faktura eller varför inte betala via din mobil med WyWallet?

Köp
När du handlar av oss via Internet träffas ett avtal om köp när vi mottagit din beställning. Du får sedan en bekräftelse via epost när dina varor är packade och skickade.
Obs! Spara din orderbekräftelse eftersom det är ditt kvitto på köpet.


Innan du fullföljer ditt köp
Vi rekommenderar alla våra kunder att kontakta sin optiker innan köp, samt att läsa våra skötselråd.

Minimiorder
Vi har ingen Minimiordergräns.


Presentkort
Giltighetstiden på våra presentkort är 12 månader från inköpsdatumet. När betalning är mottagen så levereras presentkortet till angiven epostadress. En bekräftelse skickas även till dig som beställt presentkortet. Presentkortsbelopp finns i 100 kronor, 300 kronor och 500 kronor. Kontakta vår kundtjänst på suppport@cirkellinser.net om du önskar köpa ett presentkort så hjälper vi dig.


Frakt och pris
Alla priser är inklusive moms och på alla beställningar tillkommer 19 kronor i fraktavgift inom Sverige och 30 kronor i fraktavgift inom övriga Europa.
Obs! Vid köp av presentkort tillkommer ingen fraktavgift.


Leveranstider
Beställningar som är genomförda före klockan 14.00 skickas normalt samma dag (vardagar). Postens leveranstid tillkommer. Vi skickar din beställning som A-post och den kommer som ett brev direkt hem i din brevlåda. Vi packar våra försändelser så platta som möjligt för att de ska komma direkt ner i brevlådan. Om försändelsen är för stor för att få plats i brevlådan så kommer du att få en avi från närmaste postutlämningsställe. Den normala leveranstiden är 3-7 arbetsdagar (inom Sverige och övriga Europa) efter lagd beställning. Cirkellinser.net ansvarar inte för eventuella förseningar orsakade av Posten.

Betalningsvillkor

Säkra kortbetalningar med paysons betalsystem


 

 Betalning sker enkelt och säkert med Payson. Även om du inte har ett Paysonkonto sedan tidigare kan du snabbt göra transaktionen via Payson. Payson samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea. Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik.
Payson startade 2004 i Sverige och över en miljon personer har använt Payson som är en välkänd betallösning på internet. Läs mer om Payson här: www.payson.se


PayPal Acceptance Mark
Betala snabbt och säkert genom att använda ditt PayPal-konto eller via ditt VISA, Mastercard, Discover eller American Express.
Läs mer om Paypal här: www.paypal.se


Payson internetbetalningar

 
Vi erbjuder betalsättet "PaysonFaktura" i samarbete med Payson AB.
Betalningsvillkor är 14 dagar och vid fakturaköp tillkommer en avgift om 29 kr.
För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress Du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickas en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 180 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.

Betala med mobilen!
Lämna bankdosan hemma och glöm ditt kortnummer och utgångsdatum. Med WyWallet och automatisk överföring från ditt kontokort handlar du på nätet lika enkelt som du köper en app i mobilen. Din telefon, WyWallet-appen och en pinkod är allt du behöver. Nu kan du handla hos oss med mobilen var du än är.

Information om pantsättning
Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.

Information om ångerrätt
Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har Du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att Du skall kunna nyttja din ångerrätt måste Du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande av ångerrätten är det Du som står för returkostnaden. Kontakta oss på: support@cirkellinser.net
[ Ladda ner PDF Källa: Konsumentverket ]

Skadat gods
När du får hem din leverans är det viktigt att du kontrollerar emballaget och innehållet så att det inte är skadat. Vid skada meddelar du det till ditt postombud eller direkt till Posten. Obs! Spara den bekräftelse du mottager från Posten på att ditt gods är skadat och meddela oss så snart som möjligt, dock senast 1 vecka efter att du mottagit din beställning.

Leveransförseningar
Skada som orsakas direkt eller indirekt av senare leverans än avtalat, ersätts ej av oss.
Vid hög orderingång och lågt lagerstatus så meddelar vi kunden omgående via e-post vid eventuella förseningar av leveranser.

Tullar och avgifter
Cirkellinser.net innehar inget ansvar för eventuella förseningar på grund av skattelagstiftning i mottagarens land. Mottagare är ansvarig part att betala för eventuella skatter eller importtullar eller några extra avgifter som mottagarens land kan komma att lägga till ordern. Det vill säga, Cirkellinser.net är inte ansvariga om ditt lands tull debiterar dig skatter och avgifter.

Produktretur / Nöjd Kund Garanti
Maila oss på support@cirkellinser.net och ange varför du vill returnera produkten så kontaktar vi dig.
Observera att produkten måste returneras i oskadat skick och i obruten originalförpackning för att garantin ska gälla.

Åldersgräns
Det finns ingen ”lägsta” åldersgräns för att använda linser men personer under 18 år måste ha förälders eller förmyndares godkännande innan man beställer från oss.
Vi ansvarar inte för underåriga som genom trolöshet mot förmyndare beställer utan tillåtelse. Enligt (FB 9:6 9:7) träder avtal mellan underåriga och cirkellinser.net laga kraft i och med att förmyndare gjort det möjligt för den omyndige att uppträda så att det ser ut som att denne har tillåtelse. Varorna skickas i god tro, skulle tvist uppkomma skall denna lösas mellan den omyndige och dennes förmyndare.


Rabatter
Rabattkoder som kan utnyttjas är ofta tidsbegränsade och personliga. Cirkellinser.net anger vid distribution av rabattkoden om koden är personlig och förbehåller sig därför rätten att neka kund utnyttjande av rabattkod som kommit kunden tillhanda på annat sätt än direkt från cirkellinser.net eller dess samarbetspartners.

Reservation för ändringar
cirkellinser.net reseverar sig för tryckfel, slutförsäljningar, fel i information och fel i specifikation, på alla förekommande produkter och tjänster i sortimentet. Alla bilder på webshopen är endast avsedda att illustrera den förändring som produkterna har som ändamål. Vi på cirkellinser.net kan inte garantera att bilderna återger varans exakta utseende hos alla kunder eftersom bland annat den naturliga ögonfärgen påverkar linsens färgåtergivning. cirkellinser.net förbehåller sig rätten att kunna ändra priser och villkor. Det pris som gäller är det som ges vid köptillfället. Vi på cirkellinser.net förbehåller oss rätten att neka köp.
Allt material på denna site är i informativt syfte. Följ alltid din optiker/ögonläkares rekommendation. Om du upplever problem med dina ögon ska du omedelbart avbryta ditt linsbärande och rådfråga din optiker/ögonläkare.

Kundservice
Vi har för närvarande inte någon kundservice via telefon, detta för att vi ska kunna erbjuda lägre priser till dig som konsument. Vi på cirkellinser.net erbjuder däremot kundservice via mail och genom kontaktformulär inne i webshopen och vi strävar efter att besvara dina frågor inom 24 timmar.

Personuppgifter
All kundinformation såsom namn- och adressuppgifter behandlas elektroniskt och lagras hos cirkellinser.net. När du lämnar din e-postadress samtycker du till att få ta del av våra erbjudanden från oss på cirkellinser.net. Din e-postadress och personuppgifter används endast av cirkellinser.net och lämnas inte ut till tredje part.
Vi på cirkellinser.net följer Dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om vår integritetspolicy genom att klicka på länken [ Intregritetspolicy ]

Företagsuppgifter
Blue Buoyancy Enterprises
Organisationsnummer: 750218-8258
Momsregistreringsnummer: SE750218825801
Bolaget har sitt säte i Sverige och är registrerat för F-skatt och moms.