FAQ

Linsfrågor

BC står för baskurva (Base Curve) och är kurvan på kontaktlinsens invändiga yta mätt i millimeter. Ju högre detta värde är, desto plattare och lösare sitter linsen på ögat. Dessa värden är vanligtvis mellan 8.0- 9.0 mm på mjuka linser. Det vanligaste värdet i kontaktlinser är 8.6. För att få veta din baskurva bör du göra en synundersökning hos en optiker.

DIA betyder diameter och anger linsens diameter (tvärs över) i millimeter. Vanliga värden är mellan 13.8- 14.5 mm på mjuka normalstora linser. För mer förstorande effekt är en högre diameter att rekommendera.

CT står för Center Thickness och anger linsens mittjocklek i förhållande till linsens styrka. 

Vätskehalten anger vattenandelen i procent i en mjuk kontaktlins. I allmänhet är det så, att ju högre vätskehalten i en kontaktlins är, desto bättre syregenomsläpplighet har linsmaterialet. Kontaktlinser med hög vätskehalt och en god syregenomsläpplighet rekommenderas för längre tids användning. Om man har mycket torra ögon kan man få problem med kontaktlinser som har en hög vätskehalt, eftersom dessa suger upp ögonens naturliga vätskereservoar (tårvätskan) som en "svamp". Om du har torra ögon är det bättre att välja en lins med lägre vätskehalt eller med hög vätskebindningskapacitet vid långvarigt bruk.

Linserna är tillverkade av polymacon/ polyhema och vatten.

Nej, cirkellinser från kontrollerade och certifierade tillverkare av linser är inte farliga att använda. Det är däremot viktigt att man tar hand om sina linser och följer sin optikers skötselråd, precis som när det gäller vanliga kontaktlinser. Vi rekommenderar att du tar hand om dina linser väl och byter dina linser med täta intervaller (3-6 månader eller oftare). För att säkerställa att de sålda produkterna tillverkas i enlighet med gällande krav och för att säkerställa högsta kvalitet, finns det olika typer av certifieringar. Alla våra linsleverantörer är godkända av Food and Drug Administration (FDA), KFDA eller GMP, och säkerställer korrekt tillverkning och medicinsk kvalitet hos de produkter som säljs i enlighet med gällande bestämmelser. Läs vår "Wear & Care" guide för mer information om hur du tar hand om dina linser.

Nej, linsen kan inte hamna bakom ögot i ögonhålan. En lins är tunn, men då det inte finns någon glipa mellan ögat och dess ögonhåla, så är det omöjligt att linsen skulle hamna bakom ögat.

Nej, linsen kan inte växa ihop med ögat. Linser som används under lång tid kan dock torka om de inte tas ut eller behandlas med linsvätska och därför kan de vara svåra att ta ut eller kännas obehagliga.

Din hälsa är väldigt viktigt för oss. Våra kunders hälsa är vår säkerhet för att vi ska kunna fortsätta att leverera alla vackra linser till våra kunder. Alla våra leverantörer av linser är godkända av Food and Drug Administration (FDA), KFDA eller GMP, vilket garanterar korrekt tillverkning och medicinsk kvalitet hos de produkter som vi säljer i enlighet med gällande bestämmelser. Med vår position som en säker och säker återförsäljare av cirkellinser strävar vi tillsammans med linstillverkare för att förhindra att falska linser når marknaden. I samarbete med Geo Medical, och som certifierad återförsäljare, kan vi också garantera äktheten hos varje såld lins. Sedan 2009 har alla Geo Medical-linser blivit utrustade med en unik autentiserings-kod som gör det enkelt för våra kunder att snabbt och enkelt verifiera äktheten hos de beställda linserna från oss på Cirkellinser.net. Kontrollera dina linsers äkthet genom att ange din kod i det valda fältet på Geo Medicals egen autentiseringssida. (Http://www.fw1860.com/en/)
Läs mer om vår Äkthetsgaranti

Ja, det kan du. Det är inte farligt att använda linser när det är kallt ute och dina linser kan inte frysa fast i ögonen, då dina ögon värmer upp linsen. Dina linser kommer inte inte heller att frysa när de ligger i brevlådan, även om det är kallt ute, på grund av den vätska som linserna förvaras i. Om det mot alla odds ändå skulle ske, så kommer linserna att återfå sin naturliga mjukhet efter några minuter i rumstemperatur. Under vintertider så brukar luften rent generellt att bli torrare och många upplever problem med torra ögon. Detta gäller båda linsanvändare och icke linsanvändare. Om du upplever problem med torra ögon så kan komfort droppar vara en tillfällig lösning på problemet. Det kan även hjälpa om du minskar linsanvändandet något under vintertid.

Tryck försiktigt ihop linsen mellan tummen och pekfingret. Om linsen är vänd åt rätt håll så vänder sig linsens kanter mot varandra. Om linsen är vänd åt fel håll så lägger sig linsens kanter mot fingertopparna. En felvänd lins rör sig mer på ögat och kan skava eller ge sämre synskärpa. När linsen är rättvänd och man har den på pekfingret så liknar den en skål. Om linsen är felvänd så liknar den mer en tallrik kan man säga.  

En del linsdesigns kan påverka synen genom att utkanten av synfältet kan upplevas lite suddigt. Det är inte så vanligt, men kan uppkomma i olika situationer. En del linsdesigns har en kraftig färgsättning hela vägen in till centrum av ögat och detta kan påverka synen, då linsen kan skymma en del av pupillen. Efter ett tag brukar ögat anpassa sig och synen blir skarpare igen. Om du upplever problem med dina linser som inte försvinner, kontakta oss på support@cirkellinser.net för tips och hjälp. 

Nej. Det finns mycket bakterier i allt kranvatten och dessa kan ge upphov till svåra infektioner i ögat. Detsamma gäller vid saliv. Du får enbart rengöra dina linser med linsvätska som är anpassad för ändamålet. Denna finns att köpa på Apoteket eller hos optikern.

Det finns flera olika sorters linsvätskor. Den vanligaste sorten kallas Multi-Purpose Solution och är en allt-i-ett-linsvätska som du kan läsa mer om här nedan. Vi på Cirkellinser.net råder dig som kund att i samråd med din optiker välja ut en passande linsvätska för att få den sort som fungerar optimalt för just dig. Här nedan får du lite information om de vanligast förekommande linsvätskorna och deras funktion.

Allt-i-ett-linsvätska (Multi-Purpose Solution)
Det här är den vanligaste och mest använda linsvätskan idag. Eftersom den både rengör, desinficerar och fungerar som en förvaringsvätska så är den helt enkelt den enklaste varianten eftersom ingen annan vätska är nödvändig. Numera innehåller den här linsvätskan även aktiva ämnen som håller dina linser fuktiga under hela dagen.

Väteperoxidbaserade lösningar
Om du har känsliga ögon och inte tål konserveringsmedel som vissa multi-purpose vätskor innehåller så är denna ett alternativ för dig. Rengöring med denna vätskan är lite mer avancerad och kräver oftast lite mer av användaren eftersom linserna rengörs genom en kemisk process som behöver några timmar innan linserna åter kan användas. Följ alltid tillverkarens instruktioner noga.

Saltlösning
Denna vätska används endast för att tvätta och skölja linserna innan insättning i ögat och har inte den rengörande förmågan som multi-purpose eller väteperoxidbaserade linsvätskorna har.

Cleaner
En linsvätska som hjälper till att ta bort proteinbeläggningar på linsen och används dagligen för rengöring av linsen. Viktigt att tänka på är att noga följa tillverkarens instruktioner.

Komfortdroppar
Om du har lätt för att bli torr i ögonen när du bär linser så finns det en snabb och enkel lösning. Det är så kallade komfortdroppar/tårsubstitut som finns i flera olika sorter. Dropparna används för att lindra symptomen av torra ögon för tillfället men löser inte själva orsaken till torrhetsproblemet. Det finns två sorters ögondroppar för att lindra symptom av torra ögon, den ena är för ögon utan linser och den andra är för linsbärare så var noga med att välja rätt sort. Fråga din optiker om du är osäker.

Nej. Den använda linsvätskan har blivit nersmutsad av beläggningar från linserna och påverkas även av syret i luften. Detta medför att en använd linsvätska tappar sin förmåga att desinficera.

När du fått hem dina linser så ska du först låta dom ligga i linsvätska som är anpassad för att rengöra och förvara linserna i under minst 8 timmar. Tänk även på att skölja ur ditt linsetui minst två gånger med linsvätskan innan du använder det till att förvara dina linser i. Skölj aldrig ur ett linsetui med kranvatten. 

Nej. Man ska aldrig dela linser med varandra. Alla har olika bakterieflora i slemhinnorna och om man delar linser med varandra så riskerar man att orsaka infektioner hos varandra. 

När linsförpackningen är bruten så har oftast linserna en hållbarhet på cirka ett år. Detta är beräknat på en mer sporadisk användning av linserna. Om du väljer att använda dina linser dagligen i 6-8 timmar, så rekommenderar vi dig att byta linser efter cirka 3 månader. Man märker att en lins börjar bli sliten när komforten börjar försämras och man känner sig torr i ögonen snabbare än normalt. Även om du använder dina linser väldigt sällan så räknas de som förbrukade efter ett år.  

Nej. Färgade linser från världsledande tillverkare som  Geo Medical och EOS kommer inte att blekna med tiden. Kvalitetslinser från godkända tillverkare är tillverkade under strikta förhållanden och linsen byggs upp i tre lager, där infärgningen med godkända färger sker i mellanlagret ("sandwhich printing-technique"). Denna process säkerställer att ingen färg fäller och att linsen behåller sin färgsättning hela tiden.

Obs. Tillverkare som inte är godkända kan använda linser som består av två lager, där man väljer att färga ena lagret för att på det sättet minimera sina kostnader. När man tillverkar linser med endast två lager, så kommer färgpigmentet alltid att vara i kontakt med ögonen, något som är en potentiell hälsorisk. Därför är det viktigt att bara välja linsmärken som är kontrollerade och som använder sig av "sandwhich printing-technique" vid tillverkning och färgning av sina linser. 

När en tillverkare producerar en linsserie (som exempelvis Geo Angel "blue") så kommer alla dessa linser som produceras vid samma tillfälle att tillhöra samma grupp (kallas "batch" eller "lot"). Alla linser i en batch kommer alltid att vara identiska i färg och form. När tillverkaren behöver producera fler linser av samma linsserie, så kommer dessa nya linser att skapas i en ny batch. Linsdesignen och dess mönster kommer att vara som förväntat enligt den linsserie man har önskat, men det kan finnas små varianser i färgmättnad och liknande mellan olika batcher. 

Även ett linsetui har en förbrukningstid. Ett linsetui bör ersättas med ett nytt efter cirka 3 månaders användning. Ett smutsigt linsetui kan orsaka ögonkomplikationer som infektioner på hornhinnan. Skölj aldrig ur ett linsetui med kranvatten.

Astigmatism är en typ av brytningsfel i ögats lins eller hornhinnan. Astigmatism kan påverka synen och fokus kan bli suddigt i vissa situationer. För att avgöra om du har astigmatism måste du gå till en optiker för en syn-/ögonundersökning. Astigmatism kan ofta korrigeras med glasögon eller kontaktlinser (sk Toriska linser). Det finns för närvarande bara ett begränsat urval av Toriska cirkellinser på marknaden för att korrigera astigmatism och på grund av den högre produktionskostnaden så är dessa linser dyrare än vanliga cirkellinser. För tillfället säljer Cirkellinser.net inte Toriska cirkellinser.

Nej, för närvarande har vi endast linser utan styrka, så kallade "Plano" med styrka 0.00 i butiken. 

Beställningsfrågor

Att beställa från cirkellinser.net är enkelt. Du kan beställa direkt från webshopen online och använda det betalsätt som du föredrar. Läs mer om vilka betalalternativ som finns här.

Du behöver inte vara en registrerad kund eller skapa något konto hos oss för att kunna genomföra ett köp online. Du kan välja i kassan om du vill skapa ett konto eller handla utan att skapa ett konto.

Du kan använda ditt betalkort eller betala via Paypal eller Payson. Betalning sker säkert och enkelt med Payson/ VISA / Mastercard / Paypal / Internetbanken / Discover / American Express / WyWallet. Du kan välja att betala via ditt Paysonkonto eller Paypalkonto. Om du hellre vill betala via Internetbanken så samarbetar Payson med följande banker: Swedbank, Handelsbanken, Nordea, SEB och Danske Bank. För kunder som bor i Finland och vill betala direkt via Internetbanken, samarbetar Payson med följande banker: OP-bank, Sampo Pankki och Nordea Finland. Läs mer under "Hur du betalar"

Kunder som bor i Sverige kan även välja att handla mot fakturabetalning, som sker via Payson AB. 

Nej, du kan inte ändra i en order som redan är lagd. Om du vill ändra någonting så kan vi hjälpa dig om din order ännu inte har skickats. Kontakta oss på support@cirkellinser.net så hjälper vi dig. 

Maila oss på support@cirkellinser.net så ska vi kolla hur långt din order har kommit i hanteringen. Om din order inte har hunnit bli skickad så kan vi avbeställa din order utan problem. Om din order redan har blivit skickad, så kan du returnera dina oöppnade produkter till oss när du har mottagit dom. Du kommer att motta din återbetalning snarast efter att vi har mottagit produkterna, under förutsättning att de är oanvända och i originalförpackning. 
Kontakta oss på support@cirkellinser.net om du har några frågor. 

När du har genomfört en beställning hos Cirkellinser.net så kommer du omgående att få ett bekräftningsmail skickat till din mailadress som du angett vid din beställning. Orderbekräftelsen är en bekräftelse på att din order har blivit mottagen i våra system. Det är viktigt att du anger en korrekt mailadress när du gör din beställning. Om du inte har mottagit någon orderbekräftelse efter att du har genomfört en beställning, kolla först din skräppost för att kolla så att den inte hamnat där. Kontakta oss på order@cirkellinser.net om du inte mottagit någon orderbekräftelse. 

Du kan hitta erbjudanden i shopen men en del av våra specialerbjudanden är endast för våra registrerade kunder som prenumererar på vårt nyhetsbrev. Det bästa sättet att få information om våra specialerbjudanden och liknande, är att följa och gilla oss på Facebook och Instagram. Om du anmäler dig till vårt nyhetsbrev så får du tillgång till de specialerbjudanden och rabatterbjudanden vi erbjuder våra följare.

Börja med att dubbekolla att du har fyllt i all nödvändig information i orderformuläret, samt att dina önskade produkter finns i lager. Kolla även att du uppfyller alla krav som är nödvändiga för ditt valda betalalternativ. Kontrollera att ditt betalkort tillåter köp över Internet. Om det fortfarande inte fungerar, maila oss på support@cirkellinser.net så ska vi kolla upp problemet och hjälpa dig vidare. 

Betalningsfrågor

Tänk på att ditt kort måste vara öppet för internetköp. Med den nya banksäkerheten så erbjuder många banker sina kunder möjligheten att öppna och stänga sina kort för köp över internet. Kontrollera att ditt kort är öppet för internetköp. Om det fortafarande inte fungerar så ber vi dig att kontakta din bank.

Priserna anges inklusive moms. Obs. Fraktkostnad är INTE inkluderat i priset. 

Nej. Alla angivna priser är för två linser (ett par) utom för cosplay/crazylinser, då man får välja en eller två linser när man genomför sin beställning. Detta är på grund av att många vill ha olika ögonfärg till sina Halloweenkostymer, så för att underlätta för våra kunder har vi den möjligheten. Skulle du vilja beställa enbart en lins av övriga linsdesigns så maila oss via orderformuläret eller på support@cirkellinser.net så hjälper vi till att lösa det.

Om du har mottagit en voucher eller rabattkod från Cirkellinser.net, så anger du koden i kassan och väljer uppdatera. Du kommer att feedback omgående och se om din kod är giltig, och saldot i din kundkorg har blivit uppdaterat. Om din kod inte är giltig, kolla först om rabatten endast gäller vissa utvalda produkter. Kontakta oss på support@cirkellinser.net om du har några frågor kring din rabattkod. 

Leveransfrågor

Fraktkostnad inom Sverige 19 SEK. Till övriga Europa är fraktkostnaden 30 SEK.

Vi skickar beställningar dagligen under vardagar och din beställning kommer med all sannolikhet att skickas inom 24 timmar (eller nästkommande vardag).

Vi skickar alla beställningar som 1:a klass brev och din försändelse kommer direkt i din brevlåda. Vi packar beställningarna så platt som möjligt för att de ska få plats i brevlådan. Skulle din beställning vara för stor för att få plats i din brevlåda, så kommer du få en avi att hämta ut din försändelse från ditt närmaste utlämningsställe. Standard leveranstid är mellan 3-7 vardagar inom Europa efter att en order är placerad. Cirkellinser.net är inte ansvariga för några förseningar som är orsakade av Postnord eller andra postleverantörer.

Returer och klagomål

Vårt mål är att våra kunder ska vara 100% nöjda. Om du som kund hos oss, oavsett anledning, är missnöjd med ditt köp, kan du returnera din beställning till Cirkellinser.net inom 30 dagar efter köpet. Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att du skall kunna nyttja din ångerrätt måste du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande av ångerrätten är det du som står för returkostnaden. När vi har mottagit och inspekterat produkten kommer vi att kreditera ditt konto inom 30 dagar. Vänligen kontakta vår kundtjänst på support@cirkellinser.net om du har några frågor eller om du vill returnera din produkt.
Cirkellinser.net följer konsumentköplagen och dess rekommendationer avseende klagomål. Endast originalfel omfattas av garantin, till exempel täcker garantin inte fel som orsakas av normalt slitage. Spara orderbekräftelsekvittot för dina varor. Kontakta vår kundtjänst på support@cirkellinser.net oavsett vad ditt klagomål gäller, så hjälper vi dig på bästa möjliga sätt.

Kontakta oss på support@cirkellinser.net så ska vi hjälpa dig.

Övriga frågor

Du kan alltid nå vår kundservice via mail till support@cirkellinser.net
Vi arbetar för att besvara dina frågor så snart vi kan.


Nej, i nuläget finns vi endast som webshop på Internet.