Linsfakta

Våra linser är ENDAST för kosmetiskt bruk. Linserna är designade för att göra den naturliga ögonfärgen mer lik färgen på kontaktlinsen. Centrum på linsen är genomskinlig för att synen inte ska påverkas och färgresultatet med dessa linser beror på hur väl linsens färg mixas med den egna ögonfärgen och vi kan därför inte garantera exakt samma resultat som på bilderna.

Hållbarhet
Varje lins kommer i en enskild förpackning och när linsförpackningen är bruten så har linserna, om inget annat anges, en hållbarhet på cirka ett år. Detta är beräknat på en mer sporadisk användning av linserna. Om du väljer att använda dina linser ofta eller dagligen i 6-8 timmar, så rekommenderar vi dig att byta linser efter cirka 3-6 månader. Detta varierar beroende på vätskehalten i linsen och hur torra ögon du har, samt vilken miljö du vistas i och liknande. Vi rekommenderar våra kunder att alltid ha ett linsetui eller komfortdroppar till hands för att enkelt kunna förvara linserna eller för att återfukta ögonen om behov uppstår.

Synundersökning och hygienråd
Cirkellinser.net rekommenderar alla våra kunder att göra en synundersökning hos en optiker innan köp. Om du känner smärta eller obehag i ögat så ta ut linsen omgående. Kontakta din optiker eller en ögonspecialist om några problem med dina ögon kvarstår. Tänk på att det är viktigt med god hygien när man sätter i och tar ut sina linser. Det är även viktigt att rengöra linserna ofta så att eventuella proteinavlagringar och annan smuts tvättas bort. Se vår separata sida om Skötselråd för mer info. Följ alltid din optiker/ögonläkares rekommendationer. Om du upplever problem med dina ögon ska du omedelbart avbryta ditt linsbärande och rådfråga din optiker/ögonläkare. OBS!  På grund av den ökade infektionsrisken bör man aldrig dela sina linser med andra.

Vi på cirkellinser.net rekommenderar dig att tänka på några saker för att kunna välja ut en lins som du tror passar dina önskemål bäst.

  1. Hur stora vill du att dina ögon ska se ut?
    Diameter (DIA) är ett mått som anger linsens storlek i mm. En lins med större storlek ger en extra förstorande effekt av ögonen. Tänk dock på att det är den svarta ringen ytterst på linsen, limbusringen, som skapar ett dramatiskt och starkt förstorande/ utvidgande/dollyeye uttryck. Därför kan linser med en diameter på 14-14.2 mm ändå uppfattas som förstorande om de har denna skarpa ring på linsens ytterkant.
  2. Hur naturliga vill du att dina ögon ska se ut?
    Om du vill ha en lins som ser naturlig ut så välj en lins som inte har en väldigt skarp färg eller limbusring. Välj en linsfärg som liknar din egen naturliga ögonfärg och som passar den. För en bra blandningseffekt kan du använda linser som är gultonad närmast pupillen, det hjälper din egna ögonfärg att blandas med linsen på ett naturligt sätt och är speciellt bra för dig som har bruna ögon. För människor med ljusa ögon så kan linser med grå, blå, gröna och violetta färger ge en bra blandningseffekt.
  3. Hur intensiva vill du att dina ögon ska se ut?
    Om du vill ha väldigt starka och intensiva ögon, så välj en lins som har klara och starka färger. En stark färg kan skapa ett dramatiskt uttryck som drar uppmärksamhet till sig. Linser som har skarpa färger ser sällan helt naturliga ut.

OBS! Utgå inte från att du får exakt samma färg som de färger som syns på bilderna. Våra färgade linser ger olika resultat beroende på ditt ögas naturliga färg och vi kan därför inte garantera vilken effekt just du får.