Vad är Cirkellinser?

Vilken stil gillar du?
Cirkellinser är en kosmetisk kontaktlins som skapar olika mer eller mindre framträdande effekter hos linsbäraren. Cirkellinser är mest kända för att kosmetiskt skapa en förstorande effekt av dina ögon.  Förutom att linsen fungerar som en helt vanlig kontaktlins så är just cirkellinsen dessutom tillverkade med olika mönster och ofta designade med en mörkare ring längst ut på linsen. Endel människor har redan en tydlig ring runt iris, så kallad ”limbusring”, och det är just den ringen i linsens design som cirkellinser från början försökte efterlikna och förstärka. Med designen av en limbusring tillsammans med en lins som har en lite större diameter än ögats normala iris så skapas den förstorande effekt av ögat som bland annat kallas Dollyeye, eller Dolls eye-effekt.

Cirkellinser kommer ursprungligen från Syd Korea och syntes på marknaden så tidigt som i början på 2000-talet. Populariteten växte snabbt i Korea när popstjärnor inom musikgenren K-POP började använda cirkellinser och samtidigt började linserna synas även i filmer och i reklam för övrig make-up. De första cirkellinserna i Syd Korea var enkelt designade med främst en framträdande limbusring och man försökte samtidigt skapa en så naturlig look som möjligt. Även linsernas diameter var då inte mycket större än vad vanliga kontaktlinser redan hade. Den Japanska marknaden uppmärksammade cirkellinser i ett tidigt skede och fick snabbt massor av användare i Cosplay, Anime och Lolita sammanhang och snart utvecklades fler designer av cirkellinser med inriktning på bland annat olika Cosplay karaktärer. Diametern (förkortat DIA och betyder storleken på linsen) växte, linserna blev större och fler och mer framträdande mönster infördes i designen av linserna.


En särskild makeup
 Idag kan man se att cirkellinsen har kraftigt förändrats från att endast ha haft en svart eller brun ring ytterst runt linsen till dagens otroligt färgstarka och sagolikt mönstrade designer som vi nu saluför. Cirkellinser är idag en starkt växande modetrend över hela världen. För många är cirkellinser en självklar del av den dagliga make-upen. Vi på Cirkellinser.net kan erbjuda dig massor av sagolikt drömmande vackra linsdesigner med massvis av olika valmöjligheter. Välj mellan linser med ett mer naturligt utseende till linsdesigner med ljusa och milda färgkombinationer till färgsprakande intensiva mönster till Crazylinser med helt galna effekter!

Dina nya linser
Du kan när som helst välja att förändra ditt utseende på så oändligt många olika sätt att det bara är din fantasi som sätter gränserna. Vilket ögonblick väljer du?, som är vår slogan och syftar på möjligheten att snabbt, enkelt och prisvärt kunna förändra dina ögon som tillhör dina mest framträdande drag. Vi kan lova att du kommer att bli kär både i cirkellinserna och i den otroligt stora valmöjlighet du kommer att få med att på ett så enkelt, snabbt och prisvärt sätt förändra dina ögon.